Over Het Blauwe Meertje

Alles wat je wilt weten over Het Blauwe Meertje

Het Blauwe Meertje dankt zijn naam aan de helderblauwe kleur die zichtbaar is op foto’s van een afstandje. Die kleur ontstaat door de weerkaatsing van het licht. Een combinatie van weinig fijne deeltjes in het water en het witte zand op de bodem van het meer zorgen voor de perfecte weerkaatsing van het licht. En dat resulteert in die prachtige blauwe kleur. Als je zwemt dan zie je om je heen doorzichtig water. Maar als het gaat om grote hoeveelheden water zoals in ons Blauwe Meertje, dan zie je een diepblauwe kleur. De kleur die we zien, is altijd de kleur die terugkaatst in je ogen en niet de kleur die opgenomen wordt.

Na jarenlange afgravingen besloot de Centrale Zandwinning Weert in samenwerking met de Gemeente Weert om in 2017 het Blauwe Meertje open te stellen als recreatieplas. In mei 2018 werd bekend dat Jacco Paap de exploitatie in handen heeft.

Ieder jaar een beetje meer, dat is het motto. Palmbomen, een terras voor wandelaars en fietsers en tegenwoordig is er ook de mogelijkheid tot het bestellen van de lekkerste cocktail aan onze cocktailbar. Hier zijn ook parasols en ligstoelen beschikbaar. Of fiets jij een rondje in de waterfiets?

Bekijk ook eens

Loungeterras

Wees welkom voor een lekkere kop koffie, een vers bereide lunch of een borrel met wat lekkers.

Dagstrand

Een heerlijk dagje uit

Waan jezelf in Zuid-Europa op het witte strand, tussen de palmbomen.

Bedrijfsuitje

bbq, actief, vergaderen

Kiezen jullie voor de barbecue of gaan jullie actief aan de slag? Een combinatie is net zo leuk!

Activiteiten

Ons overzicht aan activiteiten

Voor kinderfeestjes, groepsuitjes, vrijgezellenfeesten en sportverenigingen